United vanaf december ook naar Curacao


United Airlines voegt Curaçao met ingang van 7 december 2019 voor het winterseizoen toe aan de Cariben route. Op de website van United schrijft de luchtvaartmaatschappij: ,,Net op tijd om aan het winterweer te ontsnappen, voegen we Curaçao toe aan ons Caribische routenetwerk, nu met toegang tot alle ABC-eilanden inclusief Aruba en Bonaire.”


Curaçao is de 21e bestemming voor United in het Caribisch gebied. De vlucht vertrekt vanuit New York/Newarks en vindt op zaterdagen plaats, met ingang van 7 december. De vlucht wordt verricht met een Boeing 737-700 - ‘onder voorbehoud van goedkeuring door de overheid’ - die ruimte biedt aan 126 stoelen: 12 in businessclass, 36 in economy plus

en 78 in economy.


Na de bekendmaking door United zelf, laten de Curaçao Tourist Board (CTB), Curaçao Airport Partners (CAP), Curaçao Airport Holding (CAH) en de Curaçao Hospitality and Tour-

ism Association (Chata) in een gezamenlijke verklaring weten ‘verheugd’ te zijn met het

nieuws. ,,Deze nieuwe vlucht markeert de terugkeer van United na bijna een decennium, een zet om tegemoet te komen aan de toenemende Amerikaanse behoefte voor betere toegang tot de gewilde bestemming.”


De nieuwe, non-stopvlucht vertrekt elke zaterdag om 8.33 uur vanaf Newark Liberty International Airport en komt om 14.30 uur aan op Hato International Airport. De retourvlucht

vertrekt om 15.30 uur vanaf Hato en landt om 19.35 uur op Newark. Reizigers konden sinds

gisteren via de website hun ticket naar Curaçao boeken. Tarieven beginnen vanaf 317 dollar retour. ,,Het noordoosten is altijd een sterke markt geweest voor Curaçao, en hoewel we al enkele jaren van een non-stopluchtbrug vanuit JFK hebben genoten, biedt deze nieuwe vlucht een tweede optie op de zaterdag, alsook een extra verbinding voor reizigers die via Newark reizen op weg van en naar Curaçao”, aldus Paul Pennicook, ceo van de CTB.


,,Curaçao heeft sinds enkele opeenvolgende maanden een dubbele cijfergroei van het aantal toeristen gekend en met de start van twee grootschalige hotelprojecten met een sterke Amerikaanse aantrekkingskracht blijft de vraag vanuit het noordoosten groeien.” In het komende winterseizoen is Curaçao met de toevoeging van United Airlines, vanuit Noord-Amerika te bereiken met American Airlines, JetBlue, AirCanada en WestJet.


American Airlines vliegt op zaterdag, twee keer per dag en wekelijks op zaterdag non-stop

van Miami naar Curaçao, terwijl JetBlue op maandag, woensdag en zaterdag non-stop vliegt van John F. Kennedy in New York. Air Canada vliegt vier keer per week vanuit Toronto en twee keer per week vanuit Montreal. WestJet blijft eenmaal per week vanuit Toronto opereren.


Bron: Antilliaans Dagblad Vrijdag 23 augustus 2019

Call Us

Tel: +5999 724 3211

Cell/WA: +5999 520 6033

Contact Us

Caracasbaaiweg #202

Willemstad, Curaçao

E-mail: travel@attravelexclusive.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Business Hours

Monday:

Tuesday:

Wednesday:

Thursday:

Friday:

Saturday:

Sunday:

09:00 - 16:30
09:00 - 16:30
09:00 - 16:30
09:00 - 16:30
09:00 - 16:00
Closed
Closed