Pen Resort bij AC/Marriott


Pen Resort heeft een franchise agreement getekend met Autograph Collection Hotels (AC). Deze luxe klasse hotelketen behoort tot Marriott International. De ontwikkelaars, die al jaren bezig zijn met Pen, spreken van ‘nieuw perspectief’ voor het project: ,,Deze overeenkomst vergemakkelijkt het proces voor afronding van de financiering van de bouw van het nieuwe hotel als schakel tussen het Pietermaai-district en Penstraat.”


Er is getekend door directeur-eigenaar Bastiaan Guis; Bojan Kumer, vicepresident Marriott

International Development voor de Cariben en Latijns-Amerika; en directeur Jeroen Kibbelaar van Pen Resort bv. Door de contacten die Guis als ontwikkelaar heeft gelegd in verband met de grondige renovatie en expansie van het Marriott op Parasasa/Piscadera, kwam Autograph Collection in beeld als ‘franchise brand’ van het nieuw te bouwen hotel aan het begin van de Penstraat. Al eerder was ervoor gekozen Pen Resort te maken tot

een luxury all inclusive, volgens de ontwikkelaars ‘een wereldwijd sterk groeiende markt en in de Caribische regio niet minder’. Met Autograph/Marriott aan boord is Hard Rock Hotel

van tafel. Het hotelplan voorziet in een luxueus hotel met 283 kamers, inclusief 16 suites.


Het project strekt zich uit van Seru Bonito tot het voormalige Kas di Pueblo aan de oostzijde. ,,Beide historische panden worden gerenoveerd en integraal meegenomen in het project.”

Het hotel zal vijf restaurants tellen, volledige spa diensten, een fitnesscentrum, klimwand, recreatiezalen, jeugdclub, kinderopvang, fietsen, watersportactiviteiten en duikschool. De gasten kunnen zich vermaken langs de 255 meter lange kustlijn aan een strand van 2.600 vierkante meter of een van de zwembaden.


In de bouwfase zal het project gedurende enkele jaren werk bieden aan 180 bouwvakkers en als het hotel gaat draaien krijgen circa 330 werknemers er een permanente nieuwe baan, naast de 115 tijdelijke krachten. Aldus de ontwikkelaars.

,,Onder vlag van Marriott zal Curaçao nog beter bekend worden in de Noord- en Latijns-

Amerikaanse markt. Verwezenlijking betekent ook het behoud van twee grote monumentale

panden in de stad en een geweldige verbetering van het aanzien van de Penstraat en het Pietermaai Smal-gebied.”


Hotels in de Autograph Collection zijn onafhankelijk eigendom en worden beheerd en

onderhouden onder de naam AC. Het merk werd in 2010 opgericht en is sindsdien uitgebreid.


Bron: Antilliaans Dagblad Dinsdag 3 september 2019

Call Us

Tel: +5999 724 3211

Cell/WA: +5999 520 6033

Contact Us

Caracasbaaiweg #202

Willemstad, Curaçao

E-mail: travel@attravelexclusive.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Business Hours

Monday:

Tuesday:

Wednesday:

Thursday:

Friday:

Saturday:

Sunday:

09:00 - 16:30
09:00 - 16:30
09:00 - 16:30
09:00 - 16:30
09:00 - 16:00
Closed
Closed