Overname restaurant van Scuba LodgeDe eigenaren van restaurant De Heeren aan de Zuikertuintjeweg hebben onlangs overeenstemming bereikt over de overname van de exploitatie van het restaurant van het hotel van Scuba Lodge.


,,Samen met de eigenaar van het hotel, de heer Bas Filipini, gaan we een nieuwe samenwerking aan”, zegt Wouter Michael, die met zakenpartner Roger de Graaf twee jaar geleden de nieuwe uitbaters werden van De Heeren. Dat deden zij met Los Caballeros nv.


Beiden kennen elkaar uit de tijd dat De Graaf eigenaar was van Cabana Beach, waar Michael vanaf 2010 als general manager in dienst was. Daarvoor is De Graaf eigenaar van Mambo Beach geweest en zelf heeft Michael diverse horecazaken in Nederland gerund. ,,Hiernaast hebben we ook Henry’s Ultimate Gin Bar in Punda.”


Nu slaan zij hun vleugels verder uit. De plannen met Scuba Lodge in Pietermaai zijn de komende maanden eerst kennis te maken met de gasten en het personeel en de focus te leggen op service en gastvrijheid. Aldus Michael in een toelichting tegenover het Antilliaans Dagblad.


In mei volgend jaar wil het duo zich richten op een volledige nieuwe inrichting, waarin de

specifieke waarden van Scuba Lodge blijven bestaan en iedereen - zoals Michael het om-

schrijft - ‘in een ontspannen Caribische sfeer lekker kan genieten met de voetjes in het zand’.

Na het succes van De Heeren was dit voor hem en De Graaf een logische stap om uit te breiden. ,,We hebben er heel veel zin en kijken uit naar dit volgende avontuur”, zeggen de nieuwe eigenaren. ,,Wij nemen al het personeel over en gaan er samen met hen een groot succes van proberen te maken; een plek waar iedereen zich welkom en thuis voelt met prachtig uitzicht op de Caribische zee.”


De kopers zijn in dit proces geholpen door Solid Attorneys. De overeenkomst over de overname van het restaurant van Scuba Lodge werd vorige week

getekend. Daarvoor hebben Michael en De Graaf Samsam bv opgericht. ,,We beginnen op 1

december en op 1 mei willen we alles verbouwen en er een tweede Heeren neerzetten: De Heeren@sea”, zegt Michael, die er duidelijk zin in heeft er een mooi nieuw horeca-avontuur

van te maken.


Bron: Antilliaans Dagblad Dinsdag 19 november 2019