KLM vanaf 1 maart met Dreamliner naar CuracaoKLM introduceert de Boeing 787-10 Dreamliner vier weken eerder op de route Amsterdam-Curaçao-Amsterdam dan gepland. In plaats van 29 maart volgend jaar vervangt het nieuwe toestel de oude Boeing 747-400 -

‘La Grande Dame’ - al vanaf 1 maart op de dagelijkse lijndienst KL735/736, zo blijkt uit de KLM-dienstregeling. Aldus Lucht-vaartnieuws.nl.


,,Het is correct dat de B787-10 de B747-400 gaat vervangen vanaf begin maart volgend jaar,

maar de hoeveelheid stoelen die wordt aangeboden voor de zomer 2020 is nog niet bepaald.

Dat hangt af van vraag en aanbod op deze route. Die periode is nog te ver weg om te bepalen wat we naast de operatie van de Dreamliner nog gaan toevoegen”, zegt Cees Ursem, manager van Air France/KLM Caribisch Gebied met Curaçao als standplaats.

De Boeing 787-10 biedt bij KLM plaats aan 344 passagiers, waarvan 38 in businessclass, 36

in economy comfort en de rest in economy class. ,,Het betekent een fikse capaciteitsreductie ten opzichte van de Boeing 747-400 die nu nog op de dagelijkse Curaçao-vlucht dienst doet. In dat toestel is plaats voor 408 passagiers”, meldt de nieuwswebsite. In gesprek met het Antilliaans Dagblad zei de regionale manager dat KLM ‘zich zeer bewust is van de vraag- en aanbodsituatie op de Antillen en als zodanig altijd zijn capaciteit aanpast’. Ursem zegt dat er (inderdaad) een mogelijkheid bestaat van minder stoelcapaciteit in de zomer van 2020, maar - zo voegt hij er direct aan toe - dat er nog geen definitieve keuzes zijn gemaakt voor de vluchtuitvoering voor zomer volgend jaar.


,,De informatie over ons network is niet altijd definitief. Onze beschikbare vloot wordt tel-

kens aangepast gedurende het zomer- en winterseizoen op alle bestemmingen waar we op vliegen.”

,,Het Caribische eiland is al decennia een favoriete vakantiebestemming voor Nederlanders”, aldus Luchtvaart-nieuws.nl eerder. ,,Naast KLM onderhoudt ook TUI vluchten naar Curaçao, waarop volop wordt geïnvesteerd in nieuwe hotels, onder andere door Corendon.”

KLM ontvangt de eerste 787-10 eind juni en introduceert de langste Dreamliner vanaf

1 juli op de route naar Kilimanjaro en Dar es Salaam, gevolgd door Dubai en Toronto later in het zomerseizoen. In het winterseizoen wordt de 787-10 ingezet naar Atlanta, Houston,

Nairobi, San Francisco en Dubai.


Na de introductie van het nieuwe type op de route naar Curaçao op 1 maart wordt de 787-10 vanaf het zomerseizoen van 2020 bovendien ingezet op vluchten naar Washington, Delhi en Mumbai. In totaal ontvangt KLM acht 787-10’s.


Bron: Antilliaans Dagblad Woensdag 29 mei 2019