Hilton wordt Dreams "All inclusive Resort"Na zestien jaar zal bij Piscadera de Hilton-vlag binnenkort worden gestreken en gaat het complex na een grondige renovatie voor 12 miljoen dollar - terwijl het hotel open en operationeel blijft - verder als een meer luxueus Dreams Resorts. ,,Het wordt een all inclusive resort”, zegt Rolf Sprecher desgevraagd tegenover deze krant namens eigenaar Alfredo Lowenstein in Miami, die naast het Hilton (straks Dreams) op Curaçao ook Sunscape en Floris Suite Hotel bezit.


De vlag Hilton, of na de upgrading naar verwachting eind dit jaar die van Dreams, is van de hotelorganisatie die door de eigenaar wordt ingehuurd het hotel te managen. Met Hilton is maandagmiddag overeengekomen het managementcontract per 31 mei te beëindigen. In maart 2003 gingen Lowenstein en Hilton met elkaar in zee. Daar komt nu dus een einde aan en Dreams komt daarvoor in de plaats. Dreams is onderdeel van AMResorts dat verschillende ‘merken’ hanteert, waar Dreams er een van is en ook Sunscape. AMResorts is eigendom van de Apple Leisure Group (ALG).


Voordat het volgens planning in december zover is wordt het hotelgebouw flink onder handen genomen. De 200 kamers worden geheel vernieuwd. Het meubilair, maar ook het sanitair en bijvoorbeeld de vloer in de hotelkamers waar tapijt plaatsmaakt voor tegels. Dat geldt ook voor alle restaurants, die worden vernieuwd, alsmede de gevel en het uiterlijk van het complex. Daar trekt de eigenaar 12 miljoen dollar voor uit. ,,Een mooi bedrag waar veel mee kan worden gedaan”, aldus Sprecher. Het nieuwe managementcontract is overigens nog niet getekend en Sprecher wil de naam van Dreams dan ook nog niet bevestigen, maar deze krant heeft uit meerdere bronnen om welke exploitant het gaat. Het is de bedoeling dat in de week van 6 april de handtekeningen worden gezet.


Belangrijk is, aldus de vertegenwoordiger van Lowenstein, dat het hotel tijdens de renovatie openblijft en dat de personeelsleden hun baan behouden. Die zijn dan ook niet in dienst van Hilton, maar van CCR Hotel Management nv (Curaçao Caribbean Resort), de originele naam, die ook gebruikt zal worden in de overgangsfase van Hilton naar Dreams. Het gaat om 158 vaste medewerkers en nog zo’n 30 tot 40 losse krachten. Sprecher wijst erop dat later dit jaar het naburige Marriott de deuren weer opent, na een grootscheepse verbouwing en uitbreiding door de nieuwe eigenaar, Piscamar Beach Resort bv van Orco Groep, en dat Hilton de concurrentie dan vermoedelijk niet had aangekund.


Overigens heeft het Hilton nauwelijks kunnen profiteren van de tijdelijke sluiting van Marriott, zegt Sprecher, die stelt dat Marriott-gasten vooral voor Marriott en niet per se voor de bestemming blijken te komen. Om de concurrentie aan te kunnen is upgrading van de geboden kwaliteit vereist en met het all inclusive-concept van Dreams moet dat lukken. Volgens de eigenaar is er naast de gewone hotelvergunning geen aparte vergunning nodig om een all inclusive resort op Curaçao te exploiteren.


Sprecher vertelt dat Sunscape, ook een AMResort, goed draait met een gemiddelde bezetting van 90 procent. Hilton zat daar met 70-80 procent onder. Terwijl Sunscape op het niveau van 3 tot 3,5 sterren zit, is Dreams 4 sterren. Kort na de ondertekening voor de beëindiging met Hilton werd maandagmiddag ook het personeel ingelicht. Kennelijk is het niet door iedereen goed begrepen of verwoord, want volgens sommige publicaties zou het hotel de deuren (voorlopig) definitief sluiten en het gebouw leeg komen te staan. Dit wordt stellig ontkent door Sprecher.

De komende tijd wordt hard gewerkt aan het opzetten van een tijdelijk eigen reserveringssysteem en een website voor het aannemen van boekingen van gasten. Dat was en is nog tot eind mei uitbesteed aan het managementbedrijf Hilton. Maar het nabijgelegen Floris Suite, ook van Lowenstein, heeft een eigen systeem en kan helpen bij de opzet. Ook zal er na 31 mei een vervanger komen voor de huidige Hilton-general manager Stephan Clar.


In het Handelregister van de Kamer van Koophandel staat bij CCR Hotel Management, opgericht in 1997 en gevestigd aan de John F. Kennedy Boulevard, eigenaar Alfredo Lowenstein ingeschreven als directeur. Deze 74- jarige in Argentinië geboren ondernemer heeft naast zich als medebestuurders de Zwitser Rolf Sprecher en de lokale advocaat Mirto Murray.


Het bestaande hotel opende in 1967 als, ook toen al, Curaçao Hilton, nadat in 1965 wijlen prins Bernhard de symbolische eerste steen voor de bouw had gelegd. Het Curaçaose toerisme stond toen nog in de kinderschoenen. Begin jaren tachtig kwam het hotel in andere handen en kreeg het verschillende namen: Curaçao Concorde, Curaçao Caribbean, Curaçao Casino Resort en Sheraton. In 2003 werd het met de overname door Lowenstein weer een Hilton. Als het hotel eind 2019 onder de vlag van Dreams verdergaat, zal dit het eerste resort zijn van dit ‘merk’ op Curaçao en in dit deel van de regio. In Mexico zijn er verschillende Dreams en verder ook in Costa Rica een, in Panama een en in de Dominicaanse Republiek zelfs drie.


Bron: Antilliaans Dagblad Woensdag 27 maart 2019

Call Us

Tel: +5999 724 3211

Cell/WA: +5999 520 6033

Contact Us

Caracasbaaiweg #202

Willemstad, Curaçao

E-mail: travel@attravelexclusive.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Business Hours

Monday:

Tuesday:

Wednesday:

Thursday:

Friday:

Saturday:

Sunday:

09:00 - 16:30
09:00 - 16:30
09:00 - 16:30
09:00 - 16:30
09:00 - 16:00
Closed
Closed