Eerste toestel JetAir op HatoMet de komst van het eerst Fokker 70-toestel van JetAir Caribbean op luchthaven Hato krijgt de Curaçaose luchtvaartmaatschappij United Caribbean Airlines bv van ondernemer António ‘Tony’ Ribeiro echt vorm.


Het vliegtuig, een ex-Cityhopper van de KLM met een capaciteit van 80 passagiersstoelen, is na een grondige onderhoudsbeurt bij Fokker Services in Azië via Amerika naar Curaçao gekomen.


In de Verenigde Staten is het toestel opnieuw gespoten in de kleuren van JetAir. Het registratienummer is PH-KZD. De maatschappij gaat opereren onder de licentie van United Caribbean Airlines, ‘een reeds bestaande operator’, aldus een persbericht van het JetAir-team. De JetAir is sinds oktober 2018 bezig met de procedure voor het verkrijgen van het Air Operating Certificate (AOC). ,,Met de komst van het vliegtuig gaan we de laatste fase in voor het verkrijgen van het AOC. De maatschappij hoopt alle benodigde vergunningen gedurende de maand april te ontvangen, zodat ze direct daarna met de commerciële activiteiten kunnen starten.”


Volgende maand zal ook de tweede Fokker 70 van JetAir op Curaçao arriveren. Dit toestel zal vooral als reserve dienstdoen en is bedoeld om de on time performance voor de toekomstige operatie te garanderen, zo laat het team weten. De nieuwkomer op de markt

zal zich gaan richten op directe verbindingen tussen Curaçao en de regio, meer specifiek op de traditionele routes die ook door voorgaande maatschappijen (zoals Insel Air, red.) werden bediend, en waar altijd veel vraag naar is geweest.


Het gaat dan in eerste instantie niet om de zogeheten interinsulaire verbindingen tussen de

ABC+ S (Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten), die al door andere bestaande vliegbedrijven worden aangevlogen, zoals Divi Divi Air (samen met Corendon), EZ Air, Aruba Airlines en Winair. Maar juist als aanvulling hierop naar middellange bestemmingen. Exacte details wil JetAir in dit stadium nog niet vrijgeven, maar de onderneming van Ribeiro wil al wel verklappen dat routes zoals naar Trinidad, Jamaica, Haïti en Medellín In Colombia ‘op zo kort mogelijke termijn zullen worden opgestart’.


De verkoop van de tickets zal beginnen zodra de maatschappij meer duidelijkheid heeft over

het AOC.

Ribeiro verklaarde eerder tegenover deze krant dat veel mensen bezorgd zijn over het feit dat Curaçao een airline heeft verloren, doelend op Insel Air dat na een lange periode van surseance in staat van faillissement is verklaard, met ook gevolgen voor de internationale connectiviteit.JetAir Caribbean ziet een gat in de markt en wil dat invullen, te beginnen met twee F70’s. ,,Een ideaal toestel voor onze regio, niet te groot en niet te klein”, aldus Ribeiro. Met dit type vliegtuig is het niet raadzaam om de relatief korte afstanden tussen de Benedenwindse Eilanden af te leggen. ,,Dat is economisch niet haalbaar, daarom zullen wij zeker voorlopig geen concurrentie zijn voor de bestaande vliegondernemingen. We willen juist zo snel mogelijk synergievoordelen behalen door elkaars passagiers verder te vervoeren. Er zal voor allen genoeg te verdienen zijn.”In november 2018 werd bekend dat United Caribbean Airlines (UCA) een aanvraag had

ingediend ter verkrijging van een economische vergunning voor het uitoefenen van geregeld

luchtverkeer van personen, goederen en vracht. Dat bleek uit een officiële bekendmaking van het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP). Namens de vennootschap had Robert Maas, op dat moment sinds kort belast met de leiding van UCA, een aanvraag ingediend bij de regering, zoals voorgeschreven door de Luchtvaart landsverordening.

Het verzoek ligt bij burgerluchtvaartautoriteit CCAA te Mahuma, dat valt onder de poli-

tieke verantwoordelijkheid van VVRP-minister Zita Jesus-Leito (PAR). United Caribbean Airlines bv is een al langer bestaande vennootschap. Volgens de Kamer van Koophandel (KvK) voorheen met ‘Curaçao Airwings’ als handelsnaam en tegenwoordig commercieel actief onder de naam ‘JetAir Caribbean’. De KvK meldt dat de vennootschap in augustus 2006 werd opgericht, ruim twaalf jaar geleden dus.


Bron: Antilliaans Dagblad Vrijdag 22 maart 2019

Call Us

Tel: +5999 724 3211

Cell/WA: +5999 520 6033

Contact Us

Caracasbaaiweg #202

Willemstad, Curaçao

E-mail: travel@attravelexclusive.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Business Hours

Monday:

Tuesday:

Wednesday:

Thursday:

Friday:

Saturday:

Sunday:

09:00 - 16:30
09:00 - 16:30
09:00 - 16:30
09:00 - 16:30
09:00 - 16:00
Closed
Closed