Curaçao in top 25 reisbestemmingenTripAdvisor heeft de winnaars bekendgemaakt van de 2020 Travelers’ Choice Destination Awards. Op de ranglijst van opkomende bestemmingen staat Curaçao op de tiende plaats.


Experts van het ’s werelds grootste reisplatform verzamelen elk jaar alle beoordelingen en favorieten die reizigers delen. Op basis daarvan worden de beste vakantieplekken ter wereld uitgelicht.

De categorie met opkomende bestemmingen geeft een beeld van waar reizigers voor een volgende trip naartoe willen en dat op basis van wat ze opslaan op hun profiel.


Curaçao wordt omschreven als een uitdagende snorkelplek. ,,Stranden zijn natuurlijk een andere grote aantrekkingskracht.

Met fijn zand en kalm water zijn ze perfect voor kinderen. En zorg ervoor dat je Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, verkent. Met de charmante pastelkleurige gebouwen en de even kleurrijke geschiedenis heeft Willemstad de erkenning als

Unesco-werelderfgoedstad verdiend”, aldus TripAdvisor.


De toeristische trekpleisters die een bezoeker zeker gezien moet hebben op Curaçao, zijn volgens TripAdvisor onder meer Shete Boka National Park, Klein Curaçao, Playa Jeremi, Christoffelpark en Scharloo.


,,We weten dat de beste reizen vaak worden geïnspireerd en begeleid door mensen zoals jij die er eerder zijn geweest. De opkomende bestemmingen zijn gebaseerd op de feedback en groeiende interesse van reizigers op TripAdvisor en zijn daarom fantastische bronnen van inspiratie en planning om iets nieuws te ontdekken”, klinkt het bij TripAdvisor. ,,Van de ‘hotte’ bestemmingen waar onze TripAdvisor reizigers momenteel dol op zijn tot fascinerende nieuwe plaatsen die het verlangen opwekken

van meer avontuurlijke ontdekkingsreizigers. Deze winnaars zijn allemaal te bekijken en hopelijk te bezoeken!”


De top vijf van opkomende bestemmingen voor 2020 wordt overigens gevormd door Kaliningrad, Rusland; Saranda, Albanië; Beiroet, Libanon; Luxor, Egypte en Naoussa, Griekenland.

De volledige top 25 kan bekeken worden op https://tripadvisor.mediaroom.com/2020-0225-Tripadvisor-Reveals-2020-Travelers-Choice-Awards-for-New-Trending-and-Emerging-Des-tinations.


Bron: Antilliaans Dagblad Vrijdag 28 februari 2020