Caribbean Airlines start verbindingCaribbean Airlines, de gezamenlijke luchtvaartmaatschappij van Trinidad en Tobago en Jamaica, heeft aangekondigd dat vanaf 2 augustus Curaçao een nieuwe bestemming wordt. Er is nog wel formeel goedkeuring nodig van de Burgerluchtvaart Autoriteit van Trinidad en Tobago (TTCAA).


Het voorgestelde schema bestaat uit twee vluchten per week, op maandag en op vrijdag, die om 11.55 uur vertrekken vanaf Piarco International Airport op Trinidad en om 13.35 uur arriveren op de Curaçaose luchthaven Hato. De terugvlucht naar Trinidad vertrekt dan om 14.35 uur.


De vluchten bieden verbindingen van en naar andere bestemmingen als Barbados, Grenada, Guyana, New York, Caracas, Suriname en andere steden en landen. Garvin Medera, directeur van Caribbean Airlines, zegt het volgende over de nieuwe route: ,,De missie van Caribbean Airlines is om een ongeëvenaard netwerk te bieden die de gehele Caribische regio verbindt. Deze nieuwe route naar Curaçao brengt onze eilanden dichter bij elkaar, zorgt voor meer handel, culturele uitwisseling, toerisme en hiermee wordt ook onze Caribische identiteit versterkt.”


Medera zegt nauw samengewerkt te hebben met de regering van Curaçao, de Curaçao Tourist Board (CTB), Curaçao Airport Partners (CAP) en anderen ‘om deze route tot een succes te kunnen brengen’. Curaçao wordt lovend beschreven in een persbericht van Caribbean Airlines.


De luchtvaartmaatschappij biedt naar eigen zeggen meer dan 600 wekelijkse vluchten

aan naar 20 bestemmingen in het Caribisch gebied en naar Noord- en Zuid-Amerika. De

vloot bestaat uit Boeing 737-800 en ATR72-600 vliegtuigen. Caribbean Airlines is het gezamenlijk eigendom van de staat Trinidad en Tobago en de staat Jamaica, met het hoofdkantoor op Trinidad, en met een operationele basis in Jamaica. Caribbean Airlines telt meer dan 1.600 werknemers.


De luchtvaartmaatschappij is lid van de International Air Transport Association (IATA) en wordt erkend als een IATA Operational Safety Audit gekwalificeerde luchtvaartmaatschap-

pij. Volgens voorschrift 145 is Caribbean Airlines een gecertificeerd FAA-reparatiestation (de

Amerikaanse Federal Aviation Association).


Bron: Antilliaans Dagblad Dinsdag 11 juni 2019